Wilt u een viering bijwonen, reserveer dan een plekje via het secretariaat: secretariaat@rkhuizen.nl
Vanwege de beperkingen is er helaas niet altijd voor iedereen genoeg plaats. Daarom kunt u alleen na een plaatsbevestiging een viering bijwonen.

Vierde adventszondag

Zondag 19 december om 9:30 uur vieren we de vierde zondag van de Advent. We steken de vierde kaars van de adventskrans aan en lezen hoe Maria op bezoek gaat bij haar nicht Elisabeth. In de woord- en communieviering gaat diaken Ton Hekkenberg voor. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Familieviering Kerstmis

Vroeger dan gebruikelijk beginnen we op vrijdag 24 december om 15:30 uur de viering van Kerstmis met de familieviering. We stappen even uit ons dagelijkse leven met al zijn beslommeringen,  problemen en onzekerheden. De geboorte van Jezus zorgt voor een nieuw begin. Jezus wijst ons de weg naar een hoopvolle toekomst. Hij is een hoopvolle wegwijzer. Ook nu nog zijn er mensen, jong en oud, die anderen nieuwe hoop geven, die anderen een nieuwe weg wijzen. Ben jij zo’n hoopvolle wegwijzer?

We luisteren en kijken naar een verhaal, waarin dit op een bijzondere manier wordt verteld. Bij dit verhaal willen we de kinderen graag betrekken. Daarom vragen we ieder kind om een blikje, potje of pakje houdbare etenswaren mee te nemen. Deze levensmiddelen spelen een rol in de viering. Na de viering geven we alle meegebrachte spullen aan de voedselbank. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Kerstnachtviering

Vrijdag 24 december om 21:00 uur wordt de kerstnachtviering live uitgezonden via de livestream. De voorganger bij deze eucharistieviering is pater Wijnand van Wegen. Vamos zal tijdens deze viering bekende en minder bekende Kerstliederen zingen. Een mooie manier om Kerstmis te beginnen. Bij deze viering zijn helaas geen parochianen aanwezig.

Kerstviering

Zaterdagochtend 25 december om 9:30 uur vieren we de geboorte van Jezus Christus tijdens de kerstviering. Tijdens deze eucharistieviering gaat pastoor Carlos Fabril voor en het Thomaskoor zingt internationale kerstliederen. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Kindje wiegen

Op eerste kerstdag is er om 15.30 uur kindje wiegen. De kinderen komen bijeen rond de kerststal, zingen kerstliedjes en mogen mee muziek maken op verschillende muziekinstrumentjes. Pastor Andrea Geria speelt gitaar en het kerstverhaal wordt verteld. Het kindje wiegen is speciaal voor jonge kinderen.

Tweede kerstdag

Zondagochtend 26 december om 9:30 uur vieren we het feest van de Heilige familie, Maria, Josef en Jezus. Pastor Mikel Palic is de voorganger tijdens deze eucharistieviering. Natuurlijk is ook deze viering in kerstsfeer. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Oudejaarsviering

Zoals elk jaar luiden we op oudejaarsavond het oude jaar uit en verwelkomen we het nieuwe jaar. Dit gebeurt in een korte, eenvoudige sfeervolle viering met gebed en zang. We lezen en overwegen een korte tekst uit Genesis over de droom van Jacob.

Bij deze viering zijn helaas geen parochianen aanwezig. U kunt de viering op vrijdag 31 december vanaf 19:30 uur zien via de livestream.

Nieuwjaarsviering

De eucharistieviering op 1 januari om 9:30 uur is volgens traditie gewijd aan Maria, de moeder van Jezus. De voorganger deze ochtend is pastor Andrea Geria. U bent van harte welkom in deze viering waarin we het nieuwe jaar welkom heten. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Driekoningen

De eerste zondag in het nieuwe jaar vieren we traditioneel Driekoningen.Dit jaar is dat al op zondag 2 januari om 9:30 uur. Tijdens Driekoningen hebben we aan het einde van de viering kleine broodjes voor de kinderen. In een van die broodjes zit een boon. Degene die deze boon krijgt, kronen we als Koning. We kennen in Nederland ook de uitdrukking “Hij/Zij is een heilig boontje”. Is er een relatie tussen deze uitdrukking en Driekoningen? Waren de drie koningen heilige boontjes? Je hoort hier meer over tijdens de viering. U kunt de viering ook volgen via de livestream.

Categorieën: Activiteit