Zondag 23 december is voor Generation Praise een van de hoogtepunten van het jaar: de GP-Kerstspecial! We gaan weer verder met ons jaarthema “Ga ons voor”; hoe is Jezus ons tot voorbeeld op allerlei terreinen van het leven?
De spreker op 23 december is ds. Bas van der Graaf; hij zal stilstaan bij de geboorte van de Zoon aan de hand van het thema “Wees nederig”. In de bijbel gaat het vaak over nederigheid, Jezus zelf zegt bijvoorbeeld: “neem mijn juk op en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart”. Wat bedoelt Jezus daar mee en wat is nederigheid eigenlijk? Genoeg stof om over na te denken. We laten ons met kerst verrassen, door de manier waarop Bas dit onderwerp in deze donkere tijd van het jaar belicht.

Een GP avond met nieuwe en oude kerstklassiekers
Vorige maand was er een speciale inbreng door het koor Revival, ze startten een flashmob en zongen later op het podium met de band mee. Een verrassende combinatie!
Maar tijdens de kerstspecial is het één en al Generation Praise met mooie kerstliederen om naar te luisteren en vooral ook om mee te zingen. Want zingen en Kerst, dat hoort bij elkaar.

Kom gerust en neem iemand mee
De GP kerstspecial vindt zoals altijd plaats in de Zenderkerk (Borneolaan 30, te Huizen) en begint om 19.00u. De inloop is vanaf 18.30u. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en is er zoals gebruikelijk bij de kerstspecial glühwein, chocolademelk, maar ook koffie, frisdrank en iets lekkers. Bij het nazorg- en gebedsteam kun je bovendien terecht met vragen of voor een persoonlijk gebed. De kerstspecial is bij uitstek de gelegenheid om iemand mee te nemen, of vanuit jezelf eens de stap naar de kerk te nemen. Iedereen is van harte welkom.

Over de spreker
Bas van der Graaf (1963) is geboren en getogen in Huizen. Hij was o.a. predikant van de Protestantse Kerk in Hulshorst, Gouda en tot vrij recent elf jaar land dominee van de Amsterdamse Jeruzalemkerk. Nu richt hij zich namens de PKN in Amsterdam volledig op het begeleiden van kerkpioniers die bezig zijn met het vormen van nieuwe geloofsgemeenschappen. Ook is hij betrokken bij City to City Europe. Deze organisatie is gericht op gemeentestichting ter vernieuwing van de Europese steden en ontwikkelt daartoe o.a. hulpmiddelen voor kerkleiders, die de kracht van het evangelie naar elk deel van het (stads)leven willen brengen.

Over Generation Praise
Generation Praise bestaat 16 jaar. Met als jaarthema “Ga ons voor” is er elke vierde zondagavond van de maand van oktober 2018 t/m mei 2019 een worship- & praisebijeenkomst in de Zenderkerk te Huizen, waarbij de GP-band eigentijdse muziek verzorgt. Naast de reguliere GP-avonden is er in het voorjaar een speciale Kids-GP, komt er een worship- & prayeravond en hebben we natuurlijk een X-masspecial. Iedere maand is er een gastspreker die een overdenking houdt op basis van een specifiek onderwerp dat past bij het jaarthema. De gehele jaarplanning onder het thema “Ga ons voor” is te vinden op: https://www.generationpraisehuizen.nl/diensten

In 2017 eindigde de GP band als 3e bij de verkiezing van Beste Kerkband van Nederland georganiseerd door de EO.  Op 22 september jl. was GP de hoofdact en organisator van het “I’ve got the power festival” in de Krachtcentrale te Huizen.

Iedereen -ongeacht (kerkelijke) achtergrond- is van harte welkom bij GP. We leren u/jou ook graag kennen, dus blijf vooral na de dienst even hangen!

Zie en luister ook op:
www.generationpraisehuizen.nl
Informatie over de spreker:
http://www.citytocityeurope.com
https://www.protestantsamsterdam.nl/pioniersplekken/

Voor vragen:
Berthold J. Schaap sr

Voorzitter
06 26578823
schaap.klein@planet.nl

Categorieën: Activiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *