Zondag 2  december 9.30 uur 1e adventszondag.
Dit is een familieviering. We praten over het geloof. En wat is dat eigenlijk.

Zondag 9 december 9.30 uur 2e adventszondag

Zondagmiddag 9 december Verhaal halen in de Thomaskerk
Aanvang 16.00 uur, kerk open 15.30

U bent in de donkere maanden van het jaar op de tweede zondag van de maand welkom in de Thomaskerk. Greet Kos vertelt: ‘Een vrouw met accordeon loopt en speelt bij Albert Heijn in Blaricum. Niemand weet hoe ze heet en hoe ze daar beland is en niemand vraagt het haar ook. Wordt haar Kerst nog gelukkig?” Het verhaal wordt omlijst door Marjolein l’Herminez en Marion Schaap met volksmuziek op geheel eigen wijze.

Zondag 16 december 9.30 uur 3e adventszondag met het Thomaskoor

Zondag 23 december 4e adventszondag viering om 9.30 uur.

Maandag 24 december Kerstavond-viering
om 18:00 is er een kerstviering voor peuters en kleuters. In de viering van een half uur, bidden we en zingen we kerstliedjes, en we kijken en luisteren naar het kerstverhaal

Maandag 24 december om 19:00 is de kerst-familieviering..
De kerst-familieviering met dit keer bijzondere aandacht voor de herders. Een aantal kinderen vertelt het kerstverhaal met daarin een belangrijke rol voor de herders. Herders, wat waren dat eigenlijk voor mensen, deze eerste pelgrims naar de stal? Waren herders alleen maar mannen, of ook vrouwen? In elk geval hoedden zij hun kudde. Hoe deden ze dat? Welke kwaliteiten moet een goede herder (m/v) hebben? Kan of zelfs moet elke gelovige dat zijn? Hoe word je dat dan?

Maandag 24 december om 21.00 uur Kerstavondviering m.m.v. Thomaskoor

dinsdag 25 december Eerste Kerstdag
09.30 uur Eucharistieviering met medewerking van Vamos.
15:00 uur is er kindje-wiegen. In deze bijeenkomst voor peuters en kleuters rondom de kribbe zingen we bekende kerstliedjes die we met muziekinstrumentjes opvrolijken en luisteren we naar het kerstverhaal.

Woensdag 26 december. Geen vieringen in Huizen.
In Blaricum is er om 10.00 uur een eucharistieviering waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Oudejaarsavond. Maandag 31 december
Om 19:30 uur staan we in een korte viering stil bij het afgelopen jaar. De viering, voorbereid door de lekenvieringengroep, is een gebedsviering gebaseerd op de klassieke avondviering waarin we samen zingen en bidden, luisteren en overdenken.
Na een half uur gaan we met een goed gevoel huiswaarts, klaar voor het nieuwe jaar.

Dinsdag 1 januari Nieuwjaarsviering
9.30 uur bent u dan weer van harte welkom in de eucharistieviering om het nieuwe jaar goed te beginnen

Zondag 6 januari
om 9:30 uur is de Driekoningenfamilieviering. In deze gezinsviering staan de 3 koningen centraal en als voorbereiding op de viering hebben we een raadsel. Wat betekent 20C+M+B19 ? Aan het einde van de viering krijgen alle kinderen een broodje en degene die het broodje met de pit heeft, wordt als koning gekroond.
Hij mag dan de spreuk op de kerststal schrijven. Na deze viering is de nieuwjaarsreceptie.

Categorieën: Activiteit