Het is Advent. In de donkere dagen van december verwachten wij het licht van het kind van Kerst. Het is een ander licht dan schreeuwigere neon-reclames; alsof je geluk kunt kopen in de winkel. Het is een ander licht dan het valse licht van giganten die je brein willen controleren. Het komt uit betrouwbare bron. Het heeft een naam en een gezicht – van een joods kind, geboren op de vlucht. Hij hoort er in zijn leven nooit helemaal bij. Toch brengt hij heil en is hij als een roos ontloken in barre wintergrond.
Vier zondagen lang bereiden wij ons voor op het Kerstfeest. Er klinken gebeden en liederen van verlangen, naar vrede en oprechte menselijkheid. Voor kinderen is er een project met een poster met luikjes om open te doen. En natuurlijk is er iedere week een kaarsje meer. Op zondag 9 december is Martine van der Herberg onze voorganger. Op 16 december is dat Richtsje Abma en op 23 december Evert van Leersum. Welkom in ons midden!

24-12-2018: Kerstavond, Voorganger: Jan Willem van der Straten uit Amersfoort – m.m.v. Erfgooierskerstband. Aanvang 22:00 uur
In onze kerstnachtdienst gaat voor Jan Willem van der Straten alias dominee Baardmans. Hij vlogt op zijn eigen youtube-kanaal en komt uit een ongelovig nest. Door een filmpje van een tv-dominee vond hij zijn plek in de wereld. Hij richtte de Sunday Assembly op, diensten voor mensen die niets met het geloof hebben, onder het motto: live better, help often, wonder more. Jan Willem staat voor feeling met twintigers en dertigers en hun leefwereld. Hij gaat ons verrassen op kerstavond.
Meer over Jan Willem http://domineebaardmans.nl/mijn-verhaal-1/
Mensen van de Erfgooierskerstband brengen enkele nummers en er is samenzang met het orgel. Welkom!

25-12-2018: Gezinskerstdienst eerste kerstdag, Aanvang 10:00 uur, voorganger Richtsje Abma. Met medewerking van de Oosterlichtband en Gerard van den Berg op het orgel. We beginnen met samen zingen vanaf tien voor tien, er is aandacht voor kinderen en tieners en je hoort een pakkende kerstboodschap.

Informatie over onze kerkgemeenschap en andere vieringen https://www.protestantshuizen.nl/oosterlicht/
Ook kunt ons volgen op Facebook

Categorieën: Activiteit